Opladen van drones of EGO tuinapparatuur

Een project van de laatste tijd zit op het grensvlak tussen de campers en de agro. Het gaat om een offgrid laadsysteem voor elektrische apparatuur. Daarbij kun je denken het laden van de accu’s van EGO tuinapparatuur, maar ook aan accu’s voor de professionele drone-piloot.

Professionele drones zijn best wel groot en wegen een aantal kilo’s. Dat betekent dat ze stevige accu’s aan boord hebben. Laden is daarom geen sinecure.

Samen met Pilot on Demand hebben we een laadopstelling gecreƫerd met een 200 Ah LiFePO4 accu als hart. Deze is van Aces, een Nederlands merk. Die leveren er direct een 240V lader op maat.
Het laden gebeurt met een echte sinus omvormer van NDS. Grote voordeel van deze omvormer is dat deze geschakeld is en daardoor perfect omgaat met de aangesloten apparatuur. En is ook nog eens licht van gewicht.

Het systeem is aangevuld met een laadbooster van Victron en een battery protect van Victron. Daar is in dit geval voor gekozen, omdat Victron de meeste instelmogelijkheden biedt. En dat is belangrijk voor een systeem dat een topprestatie moet leveren. De accu gaat enkele uren continue 800 tot 1200 watt leveren, dus dat is beste heftig.

Ook interesse in een systeem als deze voor jouw laadsituatie? Neem contact op.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.